ChatGPT چیست، چه کاربردهایی دارد و چگونه می‌توانیم از آن استفاده کنیم؟

هوش مصنوعی روزبه‌روز پیشرفته‌تر می‌شود و شاهد توسعه محصولات جذاب و البته بعضاً ترسناکی با هوش مصنوعی هستیم. یکی از مدل‌های هوش مصنوعی که در هفته‌های اخیر سروصدای زیادی بپا کرده، یک چت‌بات به نام «ChatGPT» است. این چت‌بات توسط OpenAI توسعه یافته؛ استارتاپی که ایلان ماسک یکی از بنیان‌گذاران آن است. احتمالا سوال شما هم این است که چگونه از ChatGPT استفاده کنیم. در این مطلب شما را به‌طور کامل با هوش مصنوعی چت جی‌پی‌تی و نحوه استفاده از ChatGPT آشنا می‌کنیم.ChatGPT یک نمونه اولیه از چت‌بات دیالوگ‌محور مبتنی بر هوش مصنوعی است که می‌تواند زبان طبیعی انسان را متوجه شود و متون نوشتاری بسیار دقیقی مشابه انسان تولید کند. در‌حقیقت ChatGPT جدیدترین نسخه از هوش مصنوعی GPT، خانواده‌ای از هوش مصنوعی با قابلیت تولید متن به‌حساب می‌آید.

این چت‌بات هوش مصنوعی GPT جدیدترین دستاورد شرکت تحقیقاتی OpenAI است که ایلان ماسک یکی از بنیان‌گذاران آن محسوب می‌شود. این شرکت با همکاری یکی از سرمایه‌گذاران سیلیکون ولی به نام «سم آلتمن» در اواخر سال 2015 تأسیس شد و هدفش توسعه هوش دیجیتال برای کمک به بشریت بوده است.

البته ایلان ماسک از این استارتاپ جدا شد و فاصله‌اش را با آن افزایش داد. ایلان ماسک که حالا مدیرعامل توییتر است، یکشنبه در توییتی اعلام کرد که OpenAI برای آموزش ابزارهای خود به دیتابیس این شبکه اجتماعی دسترسی داشته که البته حالا چنین کاری را متوقف کرده است.

این چت‌بات به‌اندازه‌ای محبوبیت پیدا کرده که یکی از غول‌های فناوری، یعنی مایکروسافت، چند وقت پیش از سرمایه‌گذاری چند میلیارد دلاری در OpenAI خبر داد. البته ردموندی‌ها در گذشته هم یک میلیارد دلار در این شرکت سرمایه‌گذاری کرده بودند.

این چت‌بات که با هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی توسعه پیدا کرده است، از طریق یک رابط کاربری گفت‌وگو‌محور، به سؤالات پاسخ داده و اطلاعات را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این ابزار از طریق یک نمونه عظیم از اطلاعات اینترنت آموزش داده شده است.

به گفته OpenAI، این ابزار با تمرکز روی سادگی در استفاده توسعه پیدا کرده است: «قالب گفت‌وگومحور این قابلیت را به ChatGPT داده تا بتواند به سؤالات بعدی کاربران هم جواب دهد، اشتباهات خود را بپذیرد و به چالش بکشد و همچنین درخواست‌های نامناسب را رد کند.» بنابراین پرسیدن سوال از هوش مصنوعی GPT در اکثر مواقع پاسخ متناسب با خواسته‌های کاربران را به‌دنبال دارد.

این چت‌بات را می‌توان به‌گونه‌ای جایگزین گوگل توصیف کرد؛ چرا که می‌تواند توضیحات ارائه کند، به سؤالات پیچیده پاسخ دهد و برای مواردی مانند نحوه نوشتن کد و حل مشکلات، راه‌حل ارائه کرده و همچنین پرسش‌ها را بهینه کند. همین موضوع باعث شده است تا گوگل احساس خطر کند و به‌دنبال رونمایی از رقیب آن باشد.

«سم آلتمن»، مدیرعامل OpenAI می‌گوید با یک دموی اولیه روبه‌رو هستیم و در آینده‌ای نزدیک انسان‌ها می‌توانند به دستیارهای کارآمد برای صحبت، پاسخ به سؤالات و همچنین دریافت توصیه دسترسی پیدا کنند. همچنین به گفته آلتمن، این ابزار می‌تواند برای انسان‌ها کارهای مختلفی انجام دهد و در‌نهایت دانش‌های جدید را در اختیارمان بگذارد.

اگرچه شاید با نسخه اولیه روبه‌رو باشیم، اما در همین مدتی که به‌صورت عمومی عرضه شده است، کاربردهای فراوانی برای آن پیدا شده و تقریباً هر روز در صدر اخبار قرار دارد. برای مثال چت جی‌پی‌تی توانسته است رکورد سریع‌ترین رشد یک برنامه در تاریخ را بزند و در امتحانات دانشگاهی قبول شود.

طبق برخی پیش‌بینی‌ها، چت جی پی تی می‌تواند پایان‌دهنده مشق و تکلیف در مدارس باشد و حتی کسب‌وکار گوگل را نابود کند. ChatGPT برای نوشتن مقالات علمی هم مورد استفاده قرار گرفته است که همین موضوع باعث شده تا مجلات علمی معتبر جهان استفاده از آن به‌عنوان نویسنده را ممنوع کنند.

در حالت کلی، کاربردهای هوش مصنوعی چت جی پی تی به‌صورت تئوری نامحدود است. شما می‌توانید سؤالات مختلف از آن بپرسید یا حتی از آن بخواهید که یک مقاله را برایتان خلاصه کند.

شما هم میتوانید نظری در مورد این مقاله بدهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *